למרות שרוב האנשים לא אוהבים לדבר על זה, תפקוד לקוי של זיקפה (ED) נפוץ באופן מפתיע. למעשה, ED משפיע על כ -30 מיליון גברים באמריקה, שרבים מהם היו תחת לחץ רגשי ופיזי מוגבר עקב המגיפה. אבל איך מתח באמת משפיע על ED? בואו נסתכל.
חשוב להבין כי ישנם גורמים פיזיים ופסיכולוגיים של ED. במקרים מסוימים, ED הוא תוצאה של מצבים רפואיים, כגון סוכרת, או תרופות. לכן חשוב לדבר עם רופא אם אתה חווה סימנים כלשהם של ED.
www.kaholavan.co.il
במקרים רבים, עם זאת, הגורם הבסיסי של ED הוא פסיכולוגי. לעתים קרובות, ED יכול להיות סימפטום של מתח, חרדה, או דיכאון. מתח יכול לגרום לירידה ברמות הטסטוסטרון, אשר יכול להוביל לירידה בחשק המיני וחוסר יכולת להגיע ולשמור על זקפה.
כמו כן, מתח יכול גם לגרום לבעיות ביצועים עקב עלייה ברמות הקורטיזול. קורטיזול הוא ההורמון המשתחרר כאשר הגוף נמצא תחת לחץ. כאשר הקורטיזול עולה, הוא יכול להפריע לשחרור דופמין והורמונים אחרים, מה שמקשה על גברים להישאר מגורה ולהשיג זקפה.
ישנן גם בעיות פסיכולוגיות שיכולות להפריע ליכולתו של גבר לתפקד מינית. הערכה עצמית נמוכה, תחושת בושה לגבי סקס או תחושת ניתוק מבן הזוג יכולים להיות גורמים תורמים. כל אחת מהתחושות הללו עלולה להגביר את החרדה ולגרום לבעיות ביצועים.
חשוב להבין שאתה לא צריך לסבול בשקט אם אתה חווה תפקוד לקוי של זיקפה. ישנם מספר טיפולים זמינים, החל מתרופות כמו סיאליס או ויאגרה, למשאבות ואקום או זריקות, לתרופות טבעיות כגון צמחי מרפא או תוספי תזונה.
המפתח הוא לטפל בסיבה הבסיסית, שהיא לעתים קרובות מתח או חרדה. שוחח עם הרופא שלך על כל התרופות שאתה לוקח, אורח החיים שלך, וכל שינוי באורח החיים שאתה יכול לעשות כדי להפחית מתח וחרדה. יש גם יועצים ופסיכולוגים שיכולים לעזור.
לסיכום, תפקוד לקוי של זיקפה הוא בעיה נפוצה מאוד, וחשוב להבין את התפקיד שהלחץ ממלא בגרימת בעיות ביצועים. אם אתה נאבק, ישנם טיפולים זמינים כדי לעזור. הקפד לדבר עם הרופא שלך ולברר אילו אפשרויות זמינות.